Atenció al públic:

9:00h.-13:00h./15:00h.-17:00h.

Santa Joaquima, 2-4

08243 Manresa

93 873 99 47

vedrunamanresa@vedruna.cat

Projectes

PROJECTES QUE DONEN VALOR AFEGIT

null

Escola Verda

La nostra escola s’integra en el programa Escoles Verdes del Departament de Territori i Sostenibilitat.
Un programa que aglutina i dinamitza tots aquells centres que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tenen com a finalitat afrontar, des de l’educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat.

null

Projecte DUNA

El Projecte DUNA s’adreça als infants de segon cicle d’Educació Infantil (3-6 anys) per treballar des de la infantesa els valors per conviure en societat, una convivència veritablement humana, alhora que coherent amb el nostre model educatiu.
La Duna és una eruga que ens parla de valors. Amb ella aprenem a perdonar, esforçar-nos, a ser agraïts, el valor de l’amistat… i tot a través de contes i històries que ens permeten reflexionar a l’aula. La Duna ens acompanya al llarg de l’Educació Infantil, creix amb nosaltres i assoleix la plenitud convertint-se en papallona. Aquest és un bonic paral·lelisme de com maduren els infants en aquesta etapa.

null

Escola sostenible ODS

Potenciem els programes que ens encaminen a esdevenir escoles sostenibles i tots aquells hàbits i valors que vivim en el dia a dia, educant des de l’exemple. Són maneres diferents i positives d’educar en la sostenibilitat i en el compromís per un món millor.
La xarxa de centres de Vedruna Catalunya Educació hem iniciat un procés per impulsar objectius d’aprenentatge vinculats als ODS de la UNESCO. Pensar en ciutats sostenibles, en igualtat de gènere o en treball decent per a tothom. Cercar iniciatives que contribueixin a conscienciar i actuar en bé de l’eradicació de la pobresa, la fam o l’educació de qualitat.
Vedruna Catalunya Educació impulsa un projecte amb un full de ruta pels propers anys que té com a finalitat incloure els objectius de desenvolupament sostenible a les aules dels seus 36 centres.

null

Pastoral / Projectes solidaris

Volem impulsar l’acció social i les activitats solidàries de manera participativa, transversal i compromesa, en el marc de les accions de responsabilitat que tenim envers la societat. Per això cada curs l’escola organitza diferents actuacions com ara: participació en el banc d’aliments, amb la Marató de TV3, actuacions teatrals i musicals amb taquilla invertida per col·laborar en diferents projectes…

null

Entorns virtuals d’aprenentatge (Moodle, Google Suit, …)

Els entorns virtuals d’aprenentatge són espais de trobada i comunicació a Internet on té lloc l’ensenyament i l’aprenentatge. Aquests entorns contenen tot un seguit de funcionalitats que es poden utilitzar de manera coordinada:

  • Funcionalitats de comunicació: fòrums, xats, missatgeria.
  • Funcionalitats per facilitar l’aprenentatge: recursos (enllaços a fitxers o a pàgines web, presentacions…) i activitats diverses en el nostre entorn d’aprenentatge.
null

Conveni Vedruna Catalunya amb Sant Joan de Déu

Les escoles Vedruna de Catalunya i l’Hospital Sant Joan de Déu participen en un projecte conjunt de detecció de possibles trastorns d’aprenentatge en edats primerenques, per tal de poder intervenir el més aviat possible en l’alumnat i evitar així dificultats en l’adquisició dels aprenentatges acadèmics.
Els trastorns que s’estudien són la dislèxia (dificultat en la lectura i escriptura), la discalcúlia (dificultat en el càlcul) i el TDAH (dèficit d’atenció amb o sense hiperactivitat).

null

Projecte plurilingüe

La nostra escola aposta per potenciar al màxim les competències plurilingües del nostre alumnat. Per això, el nostre objectiu és que els alumnes dominin el català, el castellà i coneguin una llengua estrangera, l’anglès.

Aquest projecte plurilingüe i pluricultural es concreta en les següents accions:

  • Apliquem metodologies AICLEArts&Craft“, de 4t. a 6è. de primària.
  • Introduïm l’anglès a parvulari de manera lúdica i activa.
  • Disposem d’una auxiliar de conversa nadiva que treballa amb els alumnes de P3 fins a sisè. Agraïm la col·laboració de l’AMPA.
  • Oferim colònies d’estiu en Anglès a Primària.
  • A més, l’escola ofereix extraescolars d’anglès a l’Educació Infantil i Primària.
null

Pla català de l'esport

Participem en el Pla Català de l’Esport que impulsa la Generalitat de Catalunya. Aquest pretén posar a l’abast de tots els alumnes la pràctica d’activitats físiques i esportives, i aprofitar el gran potencial d’aquestes per contribuir a la formació personal i cívica dels nostres infants i joves.

Amb aquestes activitats volem fomentar la participació per damunt de la competitivitat i potenciar la funció integradora i de cohesió social de l’esport escolar. Amb la nostra participació busquem contribuir a la formació en valors com la tolerància, el respecte als altres, la confiança en un mateix, l’esforç de superació, l’autocrítica, l’autonomia, la capacitat de decisió, el treball en equip, entre d’altres.

null

Lotus blanc

Per tal de potenciar els valors de pau, respecte, convivència i acollida associats al projecte Manresa 2022, des de l’Ajuntament de Manresa s’ofereix el projecte Lotus, que consta dels programes Lotus Blau i Lotus Blanc.

La missió del projecte és treballar amb els més joves per a potenciar l’autoobservació, l’autoconeixement, el coneixement mutu i la descoberta de l’entorn, així com ajudar-los a utilitzar la reflexió, l’autocontrol i la comprensió mútua com a eines de gestió emocional per a la resolució de conflictes i el benestar interior. Aquest treball es realitza amb personal extern especialitzat mitjançant eines de psicologia, mindfulness i ioga.

null

Programa Sí!

La Fundació SHE neix amb la voluntat de promoure la salut i reduir els riscos de patir malalties cardiovasculars per tal de millorar la qualitat de vida en l’edat adulta. Tenint en compte els factors principals de risc cardiovascular i amb una visió global de promoció de la salut. El programa SI (salut integral) incideix en quatre components bàsics i interrelacionats entre si: Cos i cor, activitat física, alimentació i gestió emocional. Aquests quatre components es treballen des de tres eixos: coneixements de la salut, actitud positiva cap al manteniment de la salut i posada en marxa d’hàbits de vida saludables.

PER MÉS INFORMACIÓ, CONTACTA AMB NOSALTRES

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l’escola.
CreaEscola Quality Certificate for Education Website